AchtergrondVideo

Dit krijg je als je een pro laat stoeien met een Hasselblad en een Inspire 1

Enige tijd geleden kondigde DJI een strategische samenwerking met camerafabrikant Hasselblad aan. Dat heeft nog niet geresulteerd in een nieuwe productlijn, maar wel in een spectaculaire actievideo, gemaakt door de Nederlandse fotograaf Thomas Morel. Voor het schieten van de beelden maakte Morel gebruik van Hasselblad camera’s en een Inspire 1 Pro.

Voor zijn korte film ‘A Wicked Ride’ wilde Morel een kajakker in beeld brengen, die eerst van een besneeuwde bergtop afdaalt, om vervolgens een ijskoude rivier in te plonzen en daar zijn tocht te vervolgen. Als decor koos Morel voor het berggebied Myrkdalen in Noorwegen, zijn huidige thuisland.  Door gebruik te maken van extreem snelle flitsers op de grond, gecombineerd met videobeelden van de drone, kon Morel de actie naar wens dynamisch weergeven of juist ‘bevriezen’.

Snow_Kayak_FullTIFF_FINAL

Creatieve mogelijkheden
Morel is erg te spreken over de mogelijkheden die een drone biedt op het gebied van fotografie en film. “Het feit dat je de wereld niet alleen vanuit jouw perspectief kunt bekijken, maar tegelijk ook vanuit het perspectief van de drone, is werkelijk revolutionair. Deze technologie geeft me oneindig veel nieuwe creatieve mogelijkheden.”

Het was voor Morel de eerste keer dat hij met een drone werkte. Maar na een paar rondjes vliegen om zijn huis had hij de bediening al in de vingers. De Inspire 1 bleek ook een betrouwbaar werktuig te zijn, zelfs in de extreme omstandigheden waarin de shoots plaatsvonden. “Ik ben erg onder de indruk van de stabiliteit van de camera. Zelfs op grote hoogte, bij lage temperaturen en hoge snelheden blijft het systeem goed functioneren.”

De stills op de grond werden vastgelegd met Hasselblad H4D-50 en H5D-60 middenformaat camera’s. Voor de luchtopnamen maakte Morel gebruikt van een DJI Inspire 1 met Zenmuse X5 camera.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier