Ook USS Enterprise uit Star Trek nu als drone verkrijgbaar

Foto: AOL/Engadget
Foto: AOL/Engadget

De afgelopen maanden hebben we al veel Star Wars-ruimtevaartuigen in de vorm van drones voorbij zien komen, waaronder de Speeder Bike, de Millennium Falcon, de Imperial Star Destroyer. Zelfs R2D2 is in vliegende vorm nagemaakt. In het Star Trek-kamp bleef het echter angstvallig stil. Daar komt verandering in met de aanstaande lancering van de USS Enterprise-drone.

De Enterprise-quadcopter is de nieuwste drone uit de stal van Air Hogs. Het vliegende schaalmodel is gebaseerd op de NCC-1701A, het tweede ruimteschip in de serie die de naam ‘Enterprise’ meekreeg. Zoals de meeste Trekkies wel weten ging de Enterprise-A, zoals het toestel ook wel genoemd wordt, verloren tijdens de missie om Spock te redden op planeet Genesis.

Foto: Tariq Malik/Space.com
Foto: Tariq Malik/Space.com

De Enterprise is tot in detail nagemaakt, inclusief blauwe verlichting en geluidseffecten. De vier rotoren zijn mooi weggewerkt in de schotelgedeelte van het ruimtevaartuig. Het is dus bijna een exacte kopie van het ‘echte’ ruimteschip, maar in tegenstelling tot de schaalmodellen uit de film kan deze Enterprise daadwerkelijk vliegen.

De Star Trek-drone wordt gelanceerd rond het vijftigjarig bestaan van de serie. De verkoopprijs gaat 130 dollar bedragen.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

3 gedachten over “Ook USS Enterprise uit Star Trek nu als drone verkrijgbaar

 • 23 april 2016 om 11:58
  Permalink

  Geachte Dames en Heren,Wanneer verschijnt de uss enterprise als drone en is de millenium falcon nog verkrijgbaar?Groetjes Peter.0637739088.

  Beantwoorden
 • 6 mei 2016 om 23:31
  Permalink

  Geachte Dames en Heren,Wanneer verschijnt de uss Enterprise als drone en is de Millenium Falcon nog verkrijgbaar als drone?Groetjes van fam janssen.0637739088.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier