BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Ook USS Enterprise uit Star Trek nu als drone verkrijgbaar

Foto: AOL/Engadget

Foto: AOL/Engadget

De afgelopen maanden hebben we al veel Star Wars-ruimtevaartuigen in de vorm van drones voorbij zien komen, waaronder de Speeder Bike, de Millennium Falcon, de Imperial Star Destroyer. Zelfs R2D2 is in vliegende vorm nagemaakt. In het Star Trek-kamp bleef het echter angstvallig stil. Daar komt verandering in met de aanstaande lancering van de USS Enterprise-drone.

De Enterprise-quadcopter is de nieuwste drone uit de stal van Air Hogs. Het vliegende schaalmodel is gebaseerd op de NCC-1701A, het tweede ruimteschip in de serie die de naam ‘Enterprise’ meekreeg. Zoals de meeste Trekkies wel weten ging de Enterprise-A, zoals het toestel ook wel genoemd wordt, verloren tijdens de missie om Spock te redden op planeet Genesis.

Foto: Tariq Malik/Space.com

Foto: Tariq Malik/Space.com

De Enterprise is tot in detail nagemaakt, inclusief blauwe verlichting en geluidseffecten. De vier rotoren zijn mooi weggewerkt in de schotelgedeelte van het ruimtevaartuig. Het is dus bijna een exacte kopie van het ‘echte’ ruimteschip, maar in tegenstelling tot de schaalmodellen uit de film kan deze Enterprise daadwerkelijk vliegen.

De Star Trek-drone wordt gelanceerd rond het vijftigjarig bestaan van de serie. De verkoopprijs gaat 130 dollar bedragen.

3 Comments

Leave a Reply

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.