Deze 3D-geprinte quadcopter vliegt tegen de 150 km/uur

Fusion Imaging 3D geprinte racedrone

Zijn quadcopters per definitie traag? Je zou het bijna denken, als je al die gemoedelijke dronevideo’s bekijkt die gemaakt worden met de viermotorige toestellen. Maar vergis je niet: de snelste racequads die je in de winkel kunt kopen halen al snelheden van 120 km/uur, en het Australische bedrijf Fusion Imaging heeft een 3D-geprinte quadcopter ontwikkeld die snelheden tot 150 km/uur haalt.

Het frame van de racedrone van Fusion Imaging bestaat uit een mengsel van flexibele kunststof en aluminium. Dit composietmateriaal is niet alleen stevig, maar ook een stuk lichter dan conventionele materialen: volgens de makers weegt de drone zelfs 50% minder dan quadcopters met vergelijkbare afmetingen. Mede daardoor kan de racequad snelheden halen van 90 mph (145 km/uur).

3D printen om snel te ontwikkelen
De oprichter van Fusion Imaging, Warren Alexander, denkt dat 3D printing in de toekomst alleen maar meer gebruikt gaat worden voor het fabriceren van drones. “De ontwikkelingen gaan momenteel zo snel, dat kun je als fabrikant alleen bijbenen door gebruik te maken van 3D printtechnieken.”

Doordat de gebruikte materialen steeds lichter worden kunnen er niet alleen snellere racedrones gemaakt worden, maar ook grotere drones, voor industrieële toepassingen. Ook kunnen er met 3D printers accessoires worden gemaakt voor bestaande drones. Zo wil Fusion Imaging een reeks van producten gaan ontwikkelen voor de Phantom 4. Ook komt er een zelfbouwversie van de snelle racedrone op de markt.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier