ProProductnieuws

Amerikaans bedrijf ontwikkelt parachutesysteem voor drones

Om te voorkomen dat een neerstortende drone tot schade of zelfs letsel leidt, heeft het Amerikaanse bedrijf ParaZero een parachutesysteem ontwikkeld dat ervoor moet zorgen dat een storing in de vorm van een lege accu of defecte motor niet meteen leidt tot een harde crash. De parachute wordt automatisch uitgestoten zodra een val wordt gedetecteerd.

 

ParaZero heeft al veel ervaring opgedaan met het ontwikkelen van parachutes voor onbemande systemen, variërend van kleine hobbydrones tot en met grote UAVs en zelfs jetpacks. Volgens ParaZero-ceo Eden Attias is het duidelijk dat er een glorieuze toekomst is weggelegd voor de onbemande luchtvaart, maar moet de veiligheid altijd voorop staan.

“Ons SafeAir-systeem zorgt voor extra veiligheid in deze sector. Net als een airbag werkt het systeem volautomatisch op het moment dat het nodig is. Het belangrijkste is dat ons systeem bijzonder snel werkt, en daardoor zelfs op een val van lage hoogte effectief is”, aldus Attias.

Het dronevalscherm is aanvankelijk alleen geschikt voor de Solo drone van 3D Robotics, maar ParaZero wil het systeem ook geschikt maken voor drones van andere fabrikanten, waaronder die van DJI.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier