Bibliotheek Almere organiseert dronerace

Drones-in-bibliotheek

Op 30 maart aanstaande wordt de stilte die doorgaans in een bibliotheek heerst ruw doorbroken door een heuse dronerace, waaraan 4 piloten zullen meedoen. De directie van de bibliotheek is wel gecharmeerd van nieuwe technologische ontwikkelingen en wil dat met de FPV race uitdragen naar het publiek.

Het parcours waarlangs de racequads zullen vliegen wordt op de eerste verdieping uitgezet, over de kasten met boeken, dvd’s en tijdschriften. Het belooft een leuk spektakel te worden. Bang voor schade is communicatie-adviseur Nynke Stoffers niet: volgens haar zijn de drones licht genoeg om geen sporen achter te laten, mochten ze crashen.

“Een drone kennen we allemaal inmiddels wel, dat is niet meer zo nieuw”, zegt Stoffers tegen Omroep Flevoland. “Maar van racedrones hebben de meeste mensen nog niet gehoord. Afgelopen weekend heeft een Nederlands team meegedaan aan een race in Dubai en is daar vierde geworden. Je ziet het steeds meer.”

Door een dronerace te organiseren wil Stoffers onderstrepen dat de bibliotheek een vernieuwende en digitale kant op gaat. Ook wil Stoffers het publiek op deze manier kennis laten maken met nieuwe technologische ontwikkelingen.

De race vindt plaats op woensdag 30 maart van 20.00 – 22:00 uur in bibliotheek Stad.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier