BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Introductieprijs Typhoon H fors lager dan eerder aangekondigd

Yuneec-Typhoon-H-header

De nieuwe Typhoon H hexacopter van Yuneec gaat € 1.399 kosten en ligt begin april in de winkels. Daarmee is de introductieprijs van de Typhoon H fors lager dan de € 1.799 die tijdens de productaankondiging werd gecommuniceerd. Yuneec lijkt haar pijlen te richten op de Phantom 4 van DJI, die sinds kort voor € 1.599 wordt aangeboden.

De Typhoon H wordt gekenmerkt door het feit dat deze is voorzien van 6 propellers, bevestigd aan armen die eenvoudig ingeklapt kunnen worden zodat de drone makkelijk getransporteerd kan worden. De 4K camera hangt aan een gimbal die 360 graden kan draaien. Tijdens de vlucht kan het landingsgestel opgetrokken worden, zodat de poten niet in beeld komen als de camera wordt gedraaid.

Yuneec-ST-16

Voor de besturing van de drone levert Yuneec de ST-16 remote control mee, die voorzien is van een ingebouwd 7″ FPV-display. Deze toont de live camerabeelden in een resolutie van 720p. De Typhoon H kent verschillende automatische vliegfuncties, waaronder Orbit Me, Point of Interest, Follow Me en Curve Cable Cam. Al deze functies worden in onderstaande infographic uitgelegd:

Yuneec-Typhoon-H-functies

De basisversie van de Typhoon H is voorzien van ultrasoonsensoren die alleen grote obstakels kunnen detecteren. Wie liever over een meer verfijnde obstakeldetectie beschikt, kan kiezen voor de uitvoering inclusief Intel RealSense-module. Hierin zijn kleine camera’s verwerkt die een 3D representatie van de omgeving maken, waarop de drone zijn traject realtime kan aanpassen.

Zodra de Typhoon H beschikbaar is zullen we deze zo snel mogelijk in de praktijk testen. Houd Dronewatch dus in de gaten voor de eerste review van de Typhoon H.

2 Comments

Leave a Reply

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.