Introductieprijs Typhoon H fors lager dan eerder aangekondigd

Yuneec-Typhoon-H-header

De nieuwe Typhoon H hexacopter van Yuneec gaat € 1.399 kosten en ligt begin april in de winkels. Daarmee is de introductieprijs van de Typhoon H fors lager dan de € 1.799 die tijdens de productaankondiging werd gecommuniceerd. Yuneec lijkt haar pijlen te richten op de Phantom 4 van DJI, die sinds kort voor € 1.599 wordt aangeboden.

De Typhoon H wordt gekenmerkt door het feit dat deze is voorzien van 6 propellers, bevestigd aan armen die eenvoudig ingeklapt kunnen worden zodat de drone makkelijk getransporteerd kan worden. De 4K camera hangt aan een gimbal die 360 graden kan draaien. Tijdens de vlucht kan het landingsgestel opgetrokken worden, zodat de poten niet in beeld komen als de camera wordt gedraaid.

Yuneec-ST-16

Voor de besturing van de drone levert Yuneec de ST-16 remote control mee, die voorzien is van een ingebouwd 7″ FPV-display. Deze toont de live camerabeelden in een resolutie van 720p. De Typhoon H kent verschillende automatische vliegfuncties, waaronder Orbit Me, Point of Interest, Follow Me en Curve Cable Cam. Al deze functies worden in onderstaande infographic uitgelegd:

Yuneec-Typhoon-H-functies

De basisversie van de Typhoon H is voorzien van ultrasoonsensoren die alleen grote obstakels kunnen detecteren. Wie liever over een meer verfijnde obstakeldetectie beschikt, kan kiezen voor de uitvoering inclusief Intel RealSense-module. Hierin zijn kleine camera’s verwerkt die een 3D representatie van de omgeving maken, waarop de drone zijn traject realtime kan aanpassen.

Zodra de Typhoon H beschikbaar is zullen we deze zo snel mogelijk in de praktijk testen. Houd Dronewatch dus in de gaten voor de eerste review van de Typhoon H.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

2 gedachten over “Introductieprijs Typhoon H fors lager dan eerder aangekondigd

 • 15 maart 2016 om 19:35
  Permalink

  Ik denk dat de vergelijking niet helemaal juist is. In de US is de prijs $1299,- en daarvoor lever je wel een accu en het backpack in. Die set had de Europese prijs van €1599,- en niet die van €1799,-

  Beantwoorden
 • 16 maart 2016 om 15:37
  Permalink

  Zoals ik nu begrijp komen er 2 versies in plaats van 3.
  – Yuneec Typhoon H hexacopter RTF met ST16 zender, 1x Accu €1399.00
  – Yuneec Typhoon H hexacopter RTF (Intel versie) met ST16 zender, 2x accu en hardcase rugzak €1799.00

  Dus de 1599 is teruggegaan naar 1399, die van 2199 ( intel versie) word 1799.
  De versie die 1799 zou kosten zonder intel lijkt dus te vervallen?

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier