BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

ActiveTrack op je Phantom 3 uitproberen? App Vertical Studio nu gratis te downloaden

Eén van de nieuwe features van de DJI Phantom 4 is ActiveTrack, een functie die je in staat stelt om een object of persoon te achtervolgen, simpelweg door er op het FPV-display een vierkantje omheen te tekenen en op ‘Go’ te drukken. Je hoeft echter niet naar een Phantom 4 te upgraden om deze functie uit te proberen, als je al beschikt over een Phantom 3 of een Inspire 1.

App-Vertical-lock

We schreven hier al eerder over de betaversie van de app Vertical Studio, die net als de Phantom 4 gebruik maakt van beeldherkenning om een object of persoon te kunnen volgen. Deze app is inmiddels uit de testfase en zowel beschikbaar voor Android als iOS. De relatief hoge aanschafprijs van 20 euro belemmerde echter veel mensen om de app een keer uit te proberen.

Gratis uitproberen
De nieuwste versie van Vertical Studio is nu gratis te downloaden, zodat je de ActiveTrack functie voor Phantom 3 en Inspire 1 eens op je gemak kunt uitproberen. Alleen als je daadwerkelijk wilt gaan filmen tijdens een achtervolging moet je upgraden naar de betaalde versie.

In onderstaande video wordt nog eens gedemonstreerd hoe de app werkt. Het principe is ongeveer gelijk als bij de Phantom 4: je selecteert op het scherm de persoon of het object waar de drone automatisch achteraan moet vliegen, en voilà, de app doet de rest. De app bevat ook een Orbit functie: tik op een object en de drone gaat er automatisch omheen cirkelen.

Houd er wel rekening mee dat de Phantom 3 en de Inspire 1 niet net zoals de Phantom 4 beschikken over sensoren om obstakels te detecteren. Als het te volgen object onder een boom doorgaat of te dicht in de buurt komt van een gebouw, dan bestaat dus de kans dat je drone in de takken blijft hangen cq. tegen een muur crasht.

Het is overigens wel mogelijk om aan te geven waar er gebouwen of bomen staan. Die moet je dan van tevoren op een kaartje aangeven in de app, zodat je drone tijdens het vliegen rekening houdt met deze obstakels.

App-Vertical-walls

Downloaden: Vertical Studio voor Android of iOS

7 Comments

    • Wiebe de Jager
    • Wiebe de Jager

Leave a Reply

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.