Productnieuws

ActiveTrack op je Phantom 3 uitproberen? App Vertical Studio nu gratis te downloaden

Eén van de nieuwe features van de DJI Phantom 4 is ActiveTrack, een functie die je in staat stelt om een object of persoon te achtervolgen, simpelweg door er op het FPV-display een vierkantje omheen te tekenen en op ‘Go’ te drukken. Je hoeft echter niet naar een Phantom 4 te upgraden om deze functie uit te proberen, als je al beschikt over een Phantom 3 of een Inspire 1.

App-Vertical-lock

We schreven hier al eerder over de betaversie van de app Vertical Studio, die net als de Phantom 4 gebruik maakt van beeldherkenning om een object of persoon te kunnen volgen. Deze app is inmiddels uit de testfase en zowel beschikbaar voor Android als iOS. De relatief hoge aanschafprijs van 20 euro belemmerde echter veel mensen om de app een keer uit te proberen.

Gratis uitproberen
De nieuwste versie van Vertical Studio is nu gratis te downloaden, zodat je de ActiveTrack functie voor Phantom 3 en Inspire 1 eens op je gemak kunt uitproberen. Alleen als je daadwerkelijk wilt gaan filmen tijdens een achtervolging moet je upgraden naar de betaalde versie.

In onderstaande video wordt nog eens gedemonstreerd hoe de app werkt. Het principe is ongeveer gelijk als bij de Phantom 4: je selecteert op het scherm de persoon of het object waar de drone automatisch achteraan moet vliegen, en voilà, de app doet de rest. De app bevat ook een Orbit functie: tik op een object en de drone gaat er automatisch omheen cirkelen.

Houd er wel rekening mee dat de Phantom 3 en de Inspire 1 niet net zoals de Phantom 4 beschikken over sensoren om obstakels te detecteren. Als het te volgen object onder een boom doorgaat of te dicht in de buurt komt van een gebouw, dan bestaat dus de kans dat je drone in de takken blijft hangen cq. tegen een muur crasht.

Het is overigens wel mogelijk om aan te geven waar er gebouwen of bomen staan. Die moet je dan van tevoren op een kaartje aangeven in de app, zodat je drone tijdens het vliegen rekening houdt met deze obstakels.

App-Vertical-walls

Downloaden: Vertical Studio voor Android of iOS

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

7 gedachten over “ActiveTrack op je Phantom 3 uitproberen? App Vertical Studio nu gratis te downloaden

 • Ik ga de activetrack zeker wel even testen, maar dan wel in open veld. Normaal heb ik het niet zo op dat automatisch vliegen, wil namelijk zelf controle houden. Het zou wel leuk zijn als DJI dit verwerkt in hun eigen app voor de Phantom 3 vliegers, middels een update. Die wall functie lijkt mij wel weer handig, hierdoor zou je een veilige zone kunnen creëren. Kortom, ik ben benieuwd!

  Beantwoorden
 • Peter den Herder

  Enig idee of er GPS aan boord moet zijn vd telefoon en of Tablet (net als bij de normale follow Me mode) van DJI Go zelf?

  Beantwoorden
  • Avatar foto Wiebe de Jager

   Nee, dat is niet specifiek van toepassing. Vertical Studio werkt op basis van beeldherkenning. Ook daarin is de app dus vergelijkbaar met ActiveTrack op de Phantom 4.

   Beantwoorden
   • OK gaaf. Een voordeel zoals ik het zie en lees is dat de hoogte niet minimaal 10 meter hoeft te zijn en als ik het goed begrijp blijft de camera gericht. Waanzinnig toch…..ben erg benieuwd en ben zeker bereid daar 20 euro voor te betalen uitgaande dat het echt werkt. Klinkt makkelijker dan de originele app voor dit stuk dan. Ik volg het op de voet dank je wel voor reactie en leuke site trouwens. Ik weet niet of je ze vaak krijgt maar mijn complimenten bij deze.

    Peter

    Beantwoorden
 • Enig onderzoek leerde wel dat het alleen de Gimbal en Camera betreft. M.a.w het is niet de Follow Me die je zou verwachten. De Phantom houd het object in beeld maar vanaf de positie die je zelf vliegt. Hij gaat dus niet achter het object aan……

  Beantwoorden
  • Avatar foto Wiebe de Jager

   De app zou ook de besturing van de drone voor z’n rekening moeten nemen. Waarom zou er anders iets als ‘Walls’ ingebouwd zijn? Heb je de app al uitgeprobeerd?

   Beantwoorden
 • Nee maar wel op hun Forum geweest en wat posts gedaan. The wall werkt wel heb ik ook op YouTube gezien je kan domweg niet verder vliegen en krijgt melding in de app. En ook het volgen zoals omschreven werkt…maar het vliegen moet je zelf doen. Er is wel geopperd dat bij voldoende animo ze het gaan overwegen. Dan moeten ze de GPS data van de device (tel of pad) toevoegen in hun app. Ik heb mijn vote gegeven 😉

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier