Achtergrond

Let op: obstakeldetectie Phantom 4 werkt niet bij gebruik van prop guards

De Phantom 4 van DJI ligt nog maar net in de winkels en de eerste firmwareupdate is al een feit. Eén van de wijzigingen is dat de obstakeldetectie automatisch wordt uitgeschakeld als je gebruik maakt van prop guards. Iets om even in het achterhoofd te houden als je gebruik maakt van propellerbeschermers.

Firmware-update

Middels firmware-updates voegt DJI continu verbeteringen of aanpassingen door in het besturingssysteem van haar drones. Zeker na de lancering van een nieuw product volgen dergelijke updates elkaar in een hoog tempo op, om zodoende bugs te verhelpen en nieuwe functionaliteit toe te voegen.

In firmwareversie v1.0.0288 voor de Phantom 4 zijn de volgende zaken aangepast:

• Improved download speed for photo and video files.
• Changed procedure for stopping motors during flight (CSC Command).
• Optimized Low Battery descent logic.
• Added support for HDMI expansion module on the remote controller.
• Optimized control stick movement performance in TapFly mode.
• Added support for recognizing non-human subjects.
• Optimized sound effect for powering on the aircraft.
• Added propeller guard detection. Obstacle Sensing system is automatically disabled when a propeller guard is installed.

Mocht je gaan updaten, dan is vooral het laatste van belang: houd in het achterhoofd dat de obstakeldetectie automatisch wordt uitgeschakeld zodra je prop guards monteert. Zeker beginnende dronepiloten maken nog wel eens gebruik van deze hulpmiddelen, om te voorkomen dat het toestel meteen neerstort als deze ergens tegenaan vliegt.

Prop guards niet altijd nodig

De Phantom 4 is van zichzelf al in staat om obstakels te detecteren en te ontwijken, dus is het de vraag of prop guards nog echt nodig zijn, tenzij je ook veel achteruit of zijwaarts vliegt: de sensoren voor de obstakeldetectie werken alleen in voorwaartse vliegrichting.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “Let op: obstakeldetectie Phantom 4 werkt niet bij gebruik van prop guards

  • Ronald Gill

    als t goed is heb je geen prop guards nodig met obstakel detectie..

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier