Drone boven LA hindert Airbus A380 van Lufthansa

Een piloot van een Airbus A380 van de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa heeft een bijna-botsing met een drone gemeld. De ‘near miss’ vond afgelopen vrijdag om 13.30 uur plaats bij de luchthaven LAX (Los Angeles) tijdens de landing, bevestigt de Amerikaanse luchtvaartautoriteit (FAA).

De superjumbo vloog op het moment dat de drone werd gesignaleerd op een hoogte van 5.000 voet (ca. 1.500 meter). De drone zou het toestel tot op 60 meter zijn genaderd. Vlucht LH456 landde kort daarna veilig op de luchthaven. De FAA heeft inmiddels aangifte gedaan van de ‘near miss’.

Zoveelste incident
De melding van de bijna-botsing staat niet op zichzelf. Wereldwijd hebben honderden piloten al melding gemaakt van drones nabij luchthavens. Een maand geleden was het bijna raak bij vliegveld Charles de Gaulle in Frankrijk. Toen scheelde het volgens de piloot van een Airbus A320 maar 5 meter, of hij had de drone geraakt.

Niet iedereen is echter overtuigd van het gevaar dat uit zou gaan van drones. Uit een recent onderzoek blijkt dat de kans op een botsing tussen een vliegtuig en een drone bijzonder gering is.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier