Zo ziet het prototype van de Lily drone eruit

Het is al even stil rondom de Lily, de veelbelovende ’toss to launch’ cameradrone die een jaar geleden alweer werd aangekondigd. Veel mensen waren direct enthousiast over de Lily drone en het apparaat sleepte zelfs de CES Innovation Award 2016 binnen. De lancering werd echter uitgesteld tot ‘zomer 2016′. Gelukkig wordt er achter de schermen hard doorgewerkt aan de ontwikkeling van de Lily en inmiddels zijn er foto’s van het eerste prototype opgedoken.

Lily-Camera-prototype-props-uitgeklapt

De foto’s (die hier met toestemming zijn overgenomen) werden gemaakt door Eric Cheng, voormalig Director of Aerial Imaging bij DJI. Hij kwam het prototype tegen in b8ta, een soort van winkel in Palo Alto (Californië) waar aankomende techproducten worden getoond.

Lily-Drone-camera

Helaas kon het prototype van de drone niet in actie worden gezien. Opmerkelijk is wel hoezeer de vormgeving van dit prototype overeenkomt met de eerste product renderings in de demovideo:

Het is nog altijd niet bekend wanneer de Lily camera precies op de markt verschijnt, en hoe de specs uiteindelijk zullen zijn.

Lily-Camera-prototype

Voor meer foto’s van de Lily (en foto’s van andere nieuwe drones zoals de  Hexo+ en ONAGOfly) kun je terecht op Drone.Farm, een website die door Cheng wordt gerund.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier