BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Invoering minidrone-regeling uitgesteld tot mei/juni

De invoering van de minidrone-regeling is uitgesteld tot mei, of misschien zelfs juni. Dat hebben meerdere bronnen bevestigd tegenover Dronewatch. Het Algemeen Overleg dat voor gisteren gepland stond, waar de regeling met Tweede Kamerleden besproken zou worden, is uitgesteld tot 1 juni.

Het punt is dat de regeling niet ingevoerd kan worden als de Tweede Kamerleden die zich met het dossier (on)bemande luchtvaart bezig houden niet eerst in de gelegenheid gesteld zijn om met vragen te komen. Het podium daarvoor zou geboden zijn tijdens het Algemeen Overleg van 23 maart, maar dat overleg is dus verplaatst.

Kamervragen

In plaats daarvan kunnen kamerleden de komende tijd kamervragen indienen. Afhankelijk van de aard daarvan kan de regelgeving dan alsnog in mei ingevoerd worden, tenzij de vragen dusdanig complex of kritisch zijn dat er pas in het overleg van 1 juni knopen doorgehakt kunnen worden.

In augustus vorig jaar beloofde toenmalig staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu Wilma Mansveld dat er geen onomkeerbare stappen zouden worden gezet in de verdere aanpassing van de regelgeving. Mede daarom wordt er nu extra kritisch gekeken naar de minidrone-regeling, die ervoor moet zorgen dat het professionaal gebruik van drones tot 4 kg vereenvoudigd wordt door de invoering van een ROC-Light, een ‘brommerrijbewijs voor dronepiloten’.

Dronefotografie (2016)

7 Comments

Leave a Reply

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.