MarktNieuws

3D Robotics ontslaat deel personeel, richt zich op zakelijke markt

Het gaat niet goed met de Amerikaanse dronebouwer 3D Robotics. Het bedrijf ondervindt zware concurrentie van partijen als DJI en Yuneec, als het gaat om de verkoop van consumentendrones. Het bedrijf ontslaat daarom een deel van haar personeel en gaat zich meer op de zakelijke markt richten.

Volgens 3D Robotics-directeur Chris Anderson was het bedrijf altijd al van plan om zich meer op bedrijfsmatige toepassingen van drones te richten, maar zijn deze plannen door de marktontwikkelingen in een stroomversnelling gekomen. Hoeveel van de 100 personeelsleden die het bedrijf op dit moment telt ontslagen worden is nog niet bekend gemaakt.

De Solo drone sloeg niet aan onder consumenten
De Solo drone sloeg niet aan onder consumenten

De laatste drone die het bedrijf introduceerde, de Solo drone, wilde niet echt aanslaan in de consumentenmarkt. Eén van de redenen is dat de concurrentie sindsdien de prijzen van haar drones flink omlaag bracht. Voor een ready to fly quadcopter met camera van DJI betaal je nu ca. 500 euro, terwijl de Solo drone rond de 1.000 euro kost, en dat is nog zonder de benodigde GoPro.

Desalniettemin is er mogelijk nog een toekomst weggelegd voor de Solo drone, die gekenmerkt wordt door een modulaire opbouw. Zo is 3D Robotics een samenwerking aangegaan met Autodesk en Sony, om een turn key oplossing te bieden voor bedrijven die 3D modellen of kaarten willen maken op basis van dronebeelden. De basis van dit systeem wordt gevormd door een Solo drone met een camera van Sony, terwijl de data wordt verwerkt door de Forge software van Autodesk.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier