Deze eiercopter verstopt 500 paaseieren in één keer

Aan de lange lijst met handige toepassingen van drones lijkt maar geen einde te komen. Zo is er nu zelfs een drone ontwikkeld die het verstoppen van paaseieren uit handen neemt. De eiercopter, die door een natuurkundige, een ingenieur en een gepensioneerde militair werd ontwikkeld, kan tijdens een vlucht maar liefst 500 eieren vervoeren en deze over een groot gebied verspreiden.

De eiercopter kost een kleine 2.000 dollar. Foto: Philly.com
De eiercopter kostte een kleine 2.000 dollar om te maken. Foto: Philly.com
De octocopter werd speciaal voor dit doel voorzien van een compartiment en een valluikje, waardoor de eieren op het gewenste moment gedropt kunnen worden. Na enkele testvluchten met verschillende payloads bleek de drone prima in staat te zijn om een flink aantal paaseieren te vervoeren en te droppen. In totaal werden er maar liefst 50.000 eieren verspreid voor de easter egg hunt.

Eiercopter-in-volle-vlucht

De eiercopter werd ingezet tijdens het jaarlijkse paaseieren zoeken bij een basisschool in de plaats Cherry Hill (New Jersey). Maar liefst 800 mensen kwamen opdagen om mee te doen aan het evenement. Een lokale pastoor, wiens kerk verbonden is aan het evenement, is enthousiast over de drone: “We brengen deze traditie de 21e eeuw in. Het is gewoon een creatieve en moderne manier om de dingen te doen die we altijd al deden.”

(bron: Philly.com)

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier