Japanse dronecaddie brengt golfballen en drankjes rond

Caddie-drone-Rakuten

De caddie is een uitstervend beroep, als het aan het Japanse e-commerce bedrijf Rakuten ligt. Het bedrijf heeft namelijk een drone ontwikkeld die golfballen en drankjes kan bezorgen. De drone kan eenvoudig middels een smartphone app door spelers op de golfbaan besteld worden. De bestelling wordt in het clubhuis gereed gemaakt, waarna de drone de drankjes en ballen op de gewenste locatie aflevert.

De drone in kwestie betreft de Mini Surveyor, een UAV die ontwikkeld werd door het Autonomous Control Systems Laboratory, waar Rakuten een aandeel in heeft. Net als andere e-commerce bedrijven zoals Amazon is Rakuten buitengewoon geïnteresseerd in de mogelijkheid om op een dag pakketjes te gaan bezorgen met een drone.

De caddie-drone is slechts een eerste stap in deze ontwikkeling. Rakuten-ceo Hiroshi Mikitani licht toe: “In de toekomst zullen onze drones bestellingen thuis afleveren en deze in de tuin of op de veranda plaatsen.”

Fore!
Het is alleen te hopen dat de delivery drones niet geraakt worden door rondvliegende golfballen. Onbekend is of de drones ook geprogrammeerd zijn om aan de grond te blijven als iemand ‘Fore!’ roept.

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fotografeer Nederland vanuit de lucht en maak kans op een DJI Mini 3 Pro!

Wil jij kans maken op een DJI Mini 3 Pro inclusief DJI RC? Doe dan mee aan de fotowedstrijd MijnBesteDroneShot.

Stuur vóór 9 september tot 3 dronefoto's van Nederland in. De jury verkiest 2 winnende foto's: één voor de categorie tot 16 jaar en één voor de categorie 16 jaar of ouder. Beide winnaars ontvangen een drone!