NieuwsPro

Drone met FLIR-camera spoort vermiste persoon op

De bergpolitie in de regio Saskatchewan (Canada) heeft met behulp van een drone met daaraan een infraroodcamera een vermiste man opgespoord, die in verwarde staat uit een over de kop geslagen voertuig was gekropen. Eerdere zoekacties met behulp van een helikopter hadden niets opgeleverd.

Lichaamswarmte

Toen de politie na een melding van een ongeval poolshoogte ging nemen op de plek van het incident, trof men een voertuig aan dat na een botsing op het dak was beland. De bestuurder was echter spoorloos. Uit de sporen kon men wel afleiden dat het om één persoon moest gaan, die gewond was geraakt.

Zowel een team op de grond als een traumahelikopter uitgerust met schijnwerpers werden ingezet om de vermiste persoon op te sporen, maar zonder resultaat. Na ongeveer een uur vruchteloos gezocht te hebben werd een droneteam ingeschakeld. Met behulp van de drone voorzien van een FLIR-camera werd de man vervolgens binnen korte tijd opgespoord, aan de hand van zijn lichaamswarmte. De man bleek als gevolg van het ongeluk in shocktoestand te verkeren en wist niet meer waar hij was.

Draganflyer X4-ES

Een vertegenwoordiger verklaart dat de drone – een Draganflyer X4-ES – nog geen jaar in gebruik is, en dat men nog onderzoekt hoe de onbemande systemen de politie kunnen assisteren bij verschillende taken. Ook is men nog verschillende platformen aan het uitproberen.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier