BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Zo ziet drone-racen in een bibliotheek eruit

Woensdagavond vond in de nieuwe bibliotheek in Almere-Stad een demonstratie van FPV Racing plaats. Tijdens de zogenaamde Library Cup, die georganiseerd werd door FormulaFPV, lieten een viertal dronepiloten zien hoe het stof op de boekenkasten prima verwijderd kan worden door er in flitstempo met racequads overheen te vliegen.

Met deze drone-race wil de bibliotheek laten zien dat zij met haar tijd meegaat en meer te bieden heeft dan alleen boeken. Bovendien staat de maand april in het teken van sport en spel, en de FPV race vormde hiervan de aftrap. De race werd gewonnen door de 18-jarige Sander Welgraven uit Westervoort. Niet alle drones overleefden de race.

Hieronder vind je een compilatievideo van het event, met daarin beelden die opgenomen werden door één van de race-drones. Voor de veiligheid van de toeschouwers waren er netten opgehangen.

Leave a Reply

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.