BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Airware haalt $30 miljoen op voor verdere ontwikkeling cloudoplossing voor drones

Airware

De Amerikaanse startup Airware heeft een investering van 30 miljoen dollar gekregen voor de verdere ontwikkeling van haar besturingssysteem voor professionele drones. Het systeem stuurt niet alleen drones aan, maar zorgt ook voor de verdere verwerking van sensorgegevens of camerabeelden.

De systemen van Airware worden onder andere gebruikt door de Amerikaanse verzekeraar State Farm, die daken wil gaan inspecteren met behulp van drones. Ook bedrijven in de landbouwsector hebben interesse in het drone operating system plus bijbehorende clouddiensten die Airware ontwikkelt.

Dergelijke partijen willen zich niet bezig houden met drones en de bediening, maar zich puur richten op de toepassing ervan. Dat is precies waar het Aerial Information Platform operating system voor bedoeld is: bedrijven in staat stellen om drone-toepassingen te ontwikkelen, zonder zich druk te hoeven maken over de onderliggende hard- en software. ‘Drones as a Service’, dus.

Samen met de investering wordt ook het managementteam van Airware uitgebreid met voormalig Cisco-topman John Chambers. Hij gaat zich onder meer bezig houden met het verstevigen van de verkooporganisatie.

Bestel het boek 'Dronevideo's maken' bij Bol.com

Leave a Reply

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.