BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Dronewatch introduceert ‘Drone Your Home’ fotoservice

Drone-Your-Home

Speciaal voor mensen die (nog) niet beschikken over een drone, maar wel graag een luchtfoto van hun huis willen hebben, introduceert Dronewatch de fotodienst Drone Your Home. Huiseigenaren kunnen hun adres achterlaten in een database. De dichtstbijzijnde dronefotograaf krijgt vervolgens een seintje, en maakt binnen drie weken een luchtfoto van het betreffende huis.

De dronefotografen die aangesloten zijn bij het initiatief zijn bijna allemaal afkomstig van PixAir, het luchtfotografieplatform dat een paar weken geleden online ging. Inmiddels zijn er in enkele provincie wel een paar mensen die hobbymatig foto’s maken met hun drone aangesloten bij dit platform. Vervolgens ontstond het idee om een soort marktplaats voor dronefoto’s te ontwikkelen, te beginnen bij foto’s van huizen. Al meer dan 20 dronefotografen verspreid over heel Nederland hebben zich aangemeld voor Drone Your Home.

Vrijwillige donatie
Volgens de Regeling modelvliegen mogen hobbypiloten geen geld vragen voor een opdracht. Daarom is er gekozen om huiseigenaren de mogelijkheid te geven een vrijwillige donatie te doen, nadat de foto is ontvangen. “Dan is er geen sprake meer van een opdracht, maar van een gift achteraf. Juridisch is dat niet te koppelen aan het maken van de foto”, aldus initiatiefnemer Wiebe de Jager van Dronewatch.

Ook boven bebouwing
Ook aan het feit dat er met een drone niet boven aaneengesloten bebouwing gevlogen mag worden is gedacht. De Jager: “De oplossing is eigenlijk heel simpel. De fotograaf bevestigt een touwtje aan de drone, zodat deze niet weg kan vliegen. Dan is er geen sprake meer van onbemande luchtvaart, maar van bekabelde luchtvaart, en voor kabelvliegers gelden heel andere regels.” Alleen de regel dat er niet boven mensenmenigten gevlogen mag worden gooit roet in het eten. Daarom kunnen er vooralsnog geen foto’s van huizen in binnensteden gemaakt worden.

Opgeven
Mensen die een luchtfoto van hun huis willen laten maken, kunnen via dit formulier hun gegevens achterlaten. Gemiddeld wordt er dan binnen drie weken een luchtfoto gemaakt, die vervolgens per email wordt toegestuurd. Voor makelaars komt er binnenkort een B2B versie van het platform.

Update (20:16): Voor wie het nog niet door had, er was sprake van een 1 aprilgrap.

Bestel het boek 'Dronevideo's maken' bij Bol.com

9 Comments

Leave a Reply

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.