Luchtverkeersleiding Schiphol geeft geluidsopnamen drone-incident vrij

De luchtverkeersleiding van Schiphol heeft een geluidsopname van afgelopen vrijdag gepubliceerd waarin te horen is hoe de verkeerstoren meerdere piloten waarschuwt voor een drone in de nabijheid van de landingsbaan, nadat een KLM vliegtuig melding maakt van een onbemand toestel. Ook is te horen dat een piloot van EasyJet meldt dat er op een gegeven moment zelfs 3 drones boven Zwanenburg vliegen.

Het geluidsfragment is te beluisteren op ATCbox.com.

Het incident vond afgelopen vrijdag plaats. In totaal maakten drie piloten melding van de drone(s), die gesignaleerd werd(en) op een hoogte van 1.200 voet (ca. 400 meter). De Zwanenburgbaan werd vervolgens korte tijd afgesloten. Diverse partijen hebben inmiddels opgeroepen voor strengere handhaving en betere publieksvoorlichting.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier