MarktProductnieuws

DJI zet eerste stap in de wereld van FPV Racing

Denk je aan FPV Racing, dan denk je niet meteen aan een merk als DJI: het zijn vooral partijen als FatShark, ImmersionRC, Lumenier en ZMR die de dienst uitmaken in de FPV-scene. Maar DJI ruikt kansen en introduceert de Takyon-serie ESCs, speciaal bedoeld voor het aansturen van de motoren in racedrones.

De Takyon electronic speed controller (ESC) draait op een door DJI ontwikkelde chip, die overweg kan met verschillende typen motoren. Belangrijk voor racedrones is dat de ESCs motoren met flinke toerentallen (hoge KV-waarde) ondersteunen, en dat is met de Takyon zeker het geval: de speed controller kan in theorie toerentallen tot 280.000 RPM aan (bij één paar polen).

DJI-Takyon

Active braking en kortsluitpreventie
De ESC ondersteunt ook active braking, een technologie die ervoor zorgt dat de propellers snel tot stilstand kunnen komen, iets wat van groot belang is om een racedrone korte bochten te kunnen laten maken. De ESC houdt ook de status van de motoren in de gaten: in geval van een blokkade wordt direct de stroomtoevoer uitgeschakeld, om oververhitting te voorkomen.

De Takyon ESCs kunnen met behulp van de DJI Assistant 2 software worden ingeregeld. Via deze software kunnen de ESCs ook van nieuwe firmware worden voorzien.

Groeipotentieel
Of DJI ook plannen heeft om andere componenten voor racedrones te gaan leveren is nog onbekend. Maar aangezien FPV Racing wereldwijd sterk in de belangstelling staat en derhalve veel groeipotentieel heeft is het niet onwaarschijnlijk dat DJI ook in deze richting producten gaat ontwikkelen.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier