Finse filmmakers bouwen drone om tot vliegende kettingzaag

Nadat er op internet beelden verscheen van een drone met een pistool en zelfs een drone met een vlammenwerper dacht een groep Finse filmmakers dat het wel een leuk idee zou zijn om nog een stap verder te gaan en een motorkettingzaag aan een drone te bevestigen. Het resultaat is de Killer Drone.

In deze tijd van negatieve aandacht voor drones kun je je afvragen of het wel zo verstandig is om drones van allerlei subversieve hulpstukken te voorzien. Aan de andere kant: het kan maar beter op deze manier gebeuren, dan dat er echt iemand doelbewust een gevaarlijke payload aan een drone bevestigt met de bedoeling om brokken te maken.

Het toestel in kwestie is een DJI S1000 octocopter. Deze drone kan een payload van zo’n 7 kg de lucht in tillen, ruim voldoende om een kleine motorzaag mee te nemen. Bomen omzagen met de Killer Drone zal echter niet lukken, daarvoor kan de drone niet genoeg tegenkracht ontwikkelen. Desalniettemin is het resultaat huiveringwekkend te noemen.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier