BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

FAA overweegt om dronevluchten boven mensen toe te gaan staan

Drone-boven-mensen

Foto: Eric Cheng

Terwijl in Nederland de roep klinkt om strengere regelgeving, overweegt de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA om de regels voor het vliegen met kleine drones te versoepelen. Zo wil de FAA toestaan dat minidrones tot ca. 2,25 kg ook boven mensen mogen vliegen, iets wat nu nog verboden is.

De maatregel moet het onder andere voor boeren en makelaars makkelijker maken om drones in te zetten om akkers te inspecteren of huizen te fotograferen. Net als in Nederland zijn dergelijke toepassingen nu amper mogelijk, omdat er niet boven mensen en bebouwd gebied gevlogen mag worden.

Aangezien het risico dat uitgaat van kleinere drones volgens de FAA minimaal is, wordt er nu gekeken het vliegen boven mensen toegestaan kan worden. Ook voor grotere drones gaat de FAA misschien uitzonderingen mogelijk maken, om zodoende drone delivery mogelijk te maken. Dergelijke drones moeten dan wel aan strenge eisen voldoen om ervoor te zorgen dat ze geen bedreiging vormen voor mensen op de grond of ander vliegverkeer.

Momenteel consulteert de FAA een groep experts over de voorgenomen beleidswijziging. Volgens lobbyisten kan het nog wel een jaar duren voordat eventuele soepeler regels geëffectueerd worden.

Leave a Reply

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.