Nieuwe Lily testvideo toont werking follow me-functie

Over een paar maanden zou de veelbesproken Lily drone in de winkels moeten liggen, en inmiddels is het ontwikkelteam druk bezig om de hard- en software goed te krijgen. In een nieuwe demovideo wordt getoond hoe de follow me-functie op dit moment werkt, vanaf het begin aangeduid als één van de belangrijkste unique selling points van de Lily drone.

Lily Drone onder water

Ultieme selfie-drone
Nog even de feiten op een rijtje: in mei vorig jaar werd de Lily aangekondigd, een revolutionaire waterproof quadcopter die je gewoon de lucht in kunt gooien, waarna de drone automatisch achter je aanvliegt om mooie actievideo’s te maken. Het idee sloeg goed aan en het bedrijf haalde vervolgens veel geld op van investeerders en voorintekenaars.

Aanvankelijk zou de Lily begin 2016 op de markt komen, maar dat werd uitgesteld tot ‘zomer 2016’. Dat is al over een paar maanden, dus de druk om een goed werkend product neer te zetten neemt toe. Gelukkig publiceert het bedrijf af en toe een update naar haar klanten toe. De laatste update bevat een video waarin de follow me-functie wordt getoond:

Nog geen beeldstabilisatie
Helemaal stabiel zijn de beelden nog niet, maar dat komt volgens de ontwikkelaars omdat er nog geen elektronische beeldstabilisatie is toegevoegd. Net als de Bebop van Parrot beschikt de Lily over een ingebouwde camera zonder gimbal, dus moet het beeld op een andere manier gestabiliseerd worden.

Uit de video wordt niet duidelijk of de Lily net als de Phantom 4 over obstakeldetectie zal beschikken. Ook is het nog even de vraag hoe de follow me-functie precies werkt: voor de hand ligt dat er nog altijd gebruik gemaakt wordt van een GPS beacon in de vorm van een polsbandje, zoals aanvankelijk de bedoeling was.

Patentinbreuk
Hopelijk krijgt het team dat de Lily drone ontwikkelt niet meteen de juristen van DJI op hun dak. Concurrent Yuneec heeft immers sinds kort een patentzaak aan hun broek hangen, omdat hun Watch Me en Follow Me modi volgens DJI inbreuk zouden maken op patenten die in het bezit zijn van DJI. Als dat voor Yuneec geldt, dan zou mogelijk ook Lily een probleem hebben.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier