Parrot Bebop 2 (video)review: een hele verbetering, maar camera blijft achter

Eind 2015 verscheen de opvolger van de eerste Bebop drone van Parrot op de markt, de Bebop 2. Qua design bijna hetzelfde, maar wel met een flink verbeterde vliegduur. De cameraspecs bleven echter ongewijzigd ten opzichte van de eerste versie. Hoe de Bebop 2 zich in de praktijk bewijst, lees (en bekijk) je in deze review.

Zoals je je misschien nog kunt herinneren waren we niet zo heel erg te spreken over de eerste versie van de Bebop. Misschien kwam dat doordat we deze uitprobeerden zonder de zogenaamde Skycontroller. Zowel de Bebop 2 als de eerste Bebop kunnen namelijk met een smartphone of tablet bestuurd worden, middels de Freeflight 3 app. Maar dat vliegt toch niet zo lekker als met echte sticks onder de duimen, en bovendien had de Bebop 1 een nogal fragiele bouwkwaliteit.

Betere bouwkwaliteit

Dat laatste is met de Bebop 2 zeker verbeterd. Het product voelt meer ‘af’. Nog altijd is de Bebop 2 een bijzonder lichte quadcopter met zijn 550 gram, en de vliegduur zou volgens Parrot een indrukwekkende 25 minuten bedragen: flink langer dan de ca. 15 minuten die de eerste Bebop haalde. De behuizing is nu van een wat steviger kunststof gemaakt, en de accu klikt stevig op zijn plek.

Parrot-Bebop-2-met-Skycontroller

Skycontroller

Bij dit reviewexemplaar van de Bebop 2 werd ook de optionele Skycontroller meegeleverd, een uit de kluiten gewassen remote control met ingebouwde wifi range extender. Daardoor zou je de Bebop 2 tot op een kilometer of 2 van je vandaan nog moeten kunnen besturen. Op de Skycontroller is een houder gemonteerd waarop je een smartphone of tablet kunt monteren, die dan middels wifi verbinding maakt met de Skycontroller. Via de Freeflight 3 app communiceer je met de drone en kun je live meekijken met de camera (FPV).

Parrot-Skycontroller

Cameraprestaties

Jammer genoeg is de camera niet geupgrade. Foto’s maken doe je in een resolutie van 14 megapixels, filmen gaat in 1080p HD. Maar de beeldkwaliteit is niet fantastisch, zeker niet als je deze vergelijkt met bijvoorbeeld de beelden die je maakt met een Phantom 3 van DJI of Q500 van Yuneec. De softwarematige beeldstabilisatie die Parrot toepast in de Bebop werkt goed, maar gaat wel ten koste van het aantal pixels dat effectief beschikbaar is voor het opnemen van video.

Parrot-Bebop-2

Ook de fotokwaliteit is niet om over naar huis te schrijven. De foto’s missen detail en zijn weinig contrastrijk. Een high-end smartphone maakt tegenwoordige betere foto’s. Voor het maken van hoge kwaliteit luchtfoto’s of aerial video’s hoef je de Bebop 2 dus niet te kopen. Ook is het interne geheugen van de Bebop 2 beperkt: 8GB, en dat is niet uit te breiden middels geheugenkaartjes.

Bebop2_20160403135233+0200

Fijne vliegmachine

Het moet gezegd worden: de Bebop 2 is een fijne drone om mee te vliegen. Het toestel is lekker stabiel en het is echt leuk om er rondjes mee te maken. De vliegtijd is ook indrukwekkend. We hebben deze niet getimed, maar 20 minuten vliegen per accu zit er zeker wel in. In het pakket met Skycontroller worden 2 accu’s meegeleverd, waarvan er 1 in de drone gaat en 1 in de Skycontroller. Als de accu van de drone (bijna) leeg is, stop je die gewoon in de zender en kun je nog een ronde vliegen op de accu die in de controller zat.

Parrot-Bebop-2-side

Conclusie

De Bebop 2 is zeker een hele verbetering ten opzichte van zijn voorganger. De bouwkwaliteit is in orde en de vliegduur is indrukwekkend. Helaas is de prijs aan de hoge kant: de Bebop 2 met Skycontroller kost op het moment van schrijven 949,- euro. Voor dat geld koop je tegenwoordig ook een Phantom 3 of Q500, en dan heb je meer waar voor je geld, zeker als je vooral foto’s en video’s wilt gaan maken.

Qua vliegplezier is de Bebop 2 wel een prima aankoop. Niet eerder hebben we met zoveel plezier rondjes gevlogen als met de Bebop 2. Maar als het puur om het vliegen te doen is, dan zijn er ook goedkopere drones op de markt, desnoods zonder camera. Eigenlijk zou de prijs van de set met Skycontroller met minstens 50% omlaag moeten, dan zouden we de Bebop 2 aanraden. Nu is het een veel te duur speeltje.

De Bebop 2 is onder andere te koop via de webshop van Parrot. De versie zonder Skycontroller kost daar € 549. De set met Skycontroller kost € 949,-.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Parrot Bebop 2 Drone
Author Rating
31star1star1stargraygray
Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “Parrot Bebop 2 (video)review: een hele verbetering, maar camera blijft achter

  • 22 februari 2017 om 14:29
    Permalink

    Kan ik de hoogte van automatisch terugkomen, na verbreking van contact, handmatig instellen? Bovendien: Gaat de drone automatisch op 20 meter vliegen bij terugkomst na contactverlies, ook al vloog ik op 30 meter..?

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier