Bouw grootste windmolen ter wereld gefilmd door drone

Enercon E-126 heet-ie, de grootste windmolen ter wereld, en hij is ontwikkeld in Duitsland. De mast van het gevaarte is maar liefst 135 meter hoog, en de rotordiameter bedraagt 126 meter – hoger dan de Domtoren. Hoe de installatie van zo’n windreus in zijn werk gaat zie je in deze video, met daarin adembenemende dronebeelden.

Eenmaal geinstalleerd levert de windmolen – die $14 miljoen exclusief installatie kost – maximaal 7,6 mW aan vermogen, genoeg om enkele duizenden huishoudens van stroom te voorzien. De totale installatie weegt maar liefst 6.000 ton. Wereldwijd zijn er meer dan 150 exemplaren van de reuzenwindmolen in gebruik genomen.

- Advertentie -
Wiebe de Jager

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is gecertificeerd (RPA-L) dronepiloot en beschikt over het ROC-light. Wiebe schrijft ook over de wereld van 360º content op 360shooter.nl.

Eén gedachte over “Bouw grootste windmolen ter wereld gefilmd door drone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.