BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Bouw grootste windmolen ter wereld gefilmd door drone

Enercon E-126 heet-ie, de grootste windmolen ter wereld, en hij is ontwikkeld in Duitsland. De mast van het gevaarte is maar liefst 135 meter hoog, en de rotordiameter bedraagt 126 meter – hoger dan de Domtoren. Hoe de installatie van zo’n windreus in zijn werk gaat zie je in deze video, met daarin adembenemende dronebeelden.

Eenmaal geinstalleerd levert de windmolen – die $14 miljoen exclusief installatie kost – maximaal 7,6 mW aan vermogen, genoeg om enkele duizenden huishoudens van stroom te voorzien. De totale installatie weegt maar liefst 6.000 ton. Wereldwijd zijn er meer dan 150 exemplaren van de reuzenwindmolen in gebruik genomen.

One Response

Leave a Reply

Beleef de PowerEgg op Bright Day
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.