Bouw grootste windmolen ter wereld gefilmd door drone

Enercon E-126 heet-ie, de grootste windmolen ter wereld, en hij is ontwikkeld in Duitsland. De mast van het gevaarte is maar liefst 135 meter hoog, en de rotordiameter bedraagt 126 meter – hoger dan de Domtoren. Hoe de installatie van zo’n windreus in zijn werk gaat zie je in deze video, met daarin adembenemende dronebeelden.

Eenmaal geinstalleerd levert de windmolen – die $14 miljoen exclusief installatie kost – maximaal 7,6 mW aan vermogen, genoeg om enkele duizenden huishoudens van stroom te voorzien. De totale installatie weegt maar liefst 6.000 ton. Wereldwijd zijn er meer dan 150 exemplaren van de reuzenwindmolen in gebruik genomen.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

3 gedachten over “Bouw grootste windmolen ter wereld gefilmd door drone

 • 4 oktober 2019 om 15:18
  Permalink

  Volgens mij staat de grootste windmolen ter wereld op de Maasvlakte (260 m)

  Beantwoorden
  • Avatar foto
   4 oktober 2019 om 18:29
   Permalink

   Dat kan kloppen, maar het bericht waar je op reageert stamt uit 2016. Misschien kwam het weer naar voren via de ‘gerelateerde artikelen’ onderin, maar het is dus al even geleden dat deze video uitgelicht werd op Dronewatch.

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier