NieuwsPro

DJI slaat handen ineen met Europese noodnummerorganisatie

noodnummer

Dronefabrikant DJI gaat in samenwerking met de European Emergency Number Association (EENA) onderzoeken in hoeverre drones gebruikt kunnen worden tijdens noodsituaties. De EENA is een in Brussel gevestigde NGO die zich richt op het uitbreiden van de dienstverlening achter het Europese noodnummer 112.

Drones kunnen in theorie perfect gebruikt worden tijdens calamiteiten. Denk aan het toepassen van infraroodtechnologie om personen op te sporen die vast zijn komen te zitten in een gebouw, of het vanuit de lucht snel bieden van overzicht na een groot verkeersongeluk.

Maar dergelijke toepassingen komen alleen van de grond als de hulpverleners getraind zijn in het gebruik van onbemande systemen, en weten wat de mogelijkheden en beperkingen zijn. Ook de manier waarop de data verwerkt wordt zal worden onderzocht. Dat zijn de centrale thema’s van de samenwerking, waarin op twee testlocaties gedurende een jaar ervaring zal worden opgedaan met de producten van DJI, waaronder de Phantom 4, Matrice M100 en Inspire 1 met Zenmuse XT-infraroodcamera.

content_P3_vs_XT_small

Denemarken en Ierland
Een team in Kopenhagen (Denemarken) zal zich met name richten op de inzet van drones tijdens branden, chemische ongevallen en verkeersongelukken. Een ander team in Donegal (Ierland) zal met name onderzoeken hoe onbemande systemen gebruikt kunnen worden tijdens search&rescue missies.

De EENA is verheugd met de samenwerking. Volgens deputy director Tony O’Brien biedt aerial technology veel mogelijkheden voor first responders. “Middels deze samenwerking willen we onderzoeken hoe de logistiek en dataverwerking geoptimaliseerd kan worden om zodoende het volle potentieel van drones te kunnen benutten.”

https://vimeo.com/160837471/eb52820437

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier