Handige accessoire voor onderweg: PhotoFast iOS Card Reader

Photofast-CR-8800

Je kent het wel: je trekt er een middagje met je drone op uit om wat mooie foto’s en video’s te maken, alleen kun je ze niet meteen bekijken op je iPhone of iPad. Ja, je kunt meestal wel draadloos beelden overzetten, maar dat gaat tergend langzaam. De PhotoFast iOS Card Reader biedt uitkomst.

In tegenstelling tot veel Android toestellen beschikken iOS-devices niet over een ingebouwde card reader. Je kunt dus niet zonder meer de inhoud van het geheugenkaartje uit je drone bekijken, tenzij je een laptop bij je hebt. Onhandig als je even snel wilt checken of je de gewenste shots te pakken hebt, of even snel wat foto’s wilt delen via social media.

Direct foto’s en video’s bekijken vanaf de SD card
Middels de CR-8800 iOS Card Reader is het overzetten van foto’s naar je iPhone of iPad een fluitje van een cent. Je installeert eenmalig de i-FlashDrive One app en schuift vervolgens de accessoire in de dock connector. Daarna steek je de microSD kaart in de card reader en je kunt via de app direct zien welke foto’s en video er op het kaartje staan. Foto’s worden zonder noemenswaardige vertraging getoond en video’s kunnen direct afgespeeld worden.

PhotoFast-screenshots

Het is ook mogelijk om foto’s direct via de app te delen via email of sociale media. Je kunt foto’s en video’s natuurlijk ook naar de iOS filmrol bewaren. Indien je ruimte wilt vrijmaken op het geheugenkaartje kun je desgewenst foto’s of video’s verwijderen.

Backup
Een andere handige feature is de Backup functie. Met één handeling synchroniseer je alle foto’s of de de inhoud van de gehele telefoon of tablet naar een los geheugenkaartje. Het is ook mogelijk om alle files op je microSD kaart in één keer over te zetten naar clouddiensten zoals Google Drive, iCloud Drive of DropBox. Op dat moment moet je natuurlijk wel beschikken over een robuuste dataverbinding.

De PhotoFast CR-8800 Card Reader kost €49,99 en is onder andere te bestellen via Bol.com. De card reader werkt in principe met alle microSD kaartjes, dus je kunt deze gebruiken met alles drones die gebruik maken van dit geheugenkaartformaat, waaronder de Phantom van DJI en de Q500 van Yuneec.

Met dank aan DigiTrading voor het beschikbaar stellen van een reviewexemplaar

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier