IncidentVideo

Op hol geslagen drone crasht door raam kantoorgebouw

Een designer die aan het werk was op de vijfde etage van een kantoorgebouw in Kaapstad kreeg donderdag de schrik van zijn leven toen een op hol geslagen quadcopter door zijn raam crashte en via zijn hoofd op een toetsenbord belandde. Gelukkig raakte er niemand gewond.

“Ik zat aan mijn bureau toen ik ineens een harde knal hoorde. Het volgende moment komt er een drone door het raam naar binnen zeilen. Ik werd op mijn hoofd geraakt, maar gelukkig ben ik niet gewond geraakt”, schreef David Perel direct na het incident op Instagram.

Ondanks alle consternatie dacht Perel eraan om de videobeelden die opgeslagen waren door de drone te kopiëren en op YouTube te plaatsen. De drone in kwestie betrof een DJI Phantom 2 met GoPro-camera.

Net als in Nederland is het ook in Zuid-Afrika om hobbymatig met een drone in de buurt van (of boven) bebouwing te vliegen. Dat verbod is niet geheel zonder reden, zoals ook deze video bewijst.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier