Productnieuws

ROAM-e: vliegende selfie stick met gezichtsherkenning

ROAM-E_WEB_01

Aan de populariteit van het maken van selfies lijkt maar geen einde te komen. Na de opmars van de selfie stick is het nu tijd voor de selfie drone, in de vorm van ROAM-e. Het apparaat is niet bedoeld om honderden meters de lucht in te vliegen, maar om maar om in een straal van 25 meter van de gebruiker te blijven.

De ROAM-e is zeker geen traditionele quadcopter: het toestel maakt gebruik van slechts twee propellers, die in tegengestelde richting van elkaar draaien. De propellerbladen zijn opvouwbaar, zodat je de ROAM-e makkelijk mee kunt nemen. De vliegende selfie stick wordt bediend met je smartphone. Naast foto’s kan het toestel ook 360 graden panorama’s maken en zelfs live video streamen. Al dat moois zou tot 20 minuten in de lucht moeten kunnen vertoeven.

ROAM-E_WEB_04

Het geheel is net zo groot als een kleine frisdrankfles. Het is dan ook de bedoeling dat mensen de ROAM-e overal mee naartoe nemen, om waar dan ook dronies te kunnen maken. Dankzij de ingebouwde gezichtsherkenning zou je daarvoor niet de hele tijd op je smartphone hoeven te kijken, zodat de fotograaf zelf ook op de foto komt: toch wel de essentie van een selfie.

De ROAM-e is via de website van de IoT Group te bestellen voor 349 dollar. De levertijd bedraagt ca. 12 weken.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier