DJI lanceert social networking-app voor dronepiloten

DJI+ Discover

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd, dat is de gedachte achter de DJI+ Discover app die sinds kort te downloaden is via iTunes en Google Play. Via de app kun je in contact komen met mede DJI-gebruikers in de buurt, om tips uit te wisselen of om af te spreken om een keer samen te gaan vliegen.

Met de introductie van de app wil DJI bevorderen dat mensen van elkaar leren en in contact komen met gelijkgestemden. Het doel is om een community van dronegebruikers te creëren, waar zowel hobbyisten als dienstverleners zich kunnen profileren. Natuurlijk is DJI ook het commerciële aspect niet vergeten: vanuit de app is het mogelijk om direct drones of accessoires te bestellen. Het is ook mogelijk om de Phantom 4 in augmented reality te bekijken. Daarvoor moet je wel eerst een marker uitprinten.

DJI forum
De basis van de app wordt gevormd door het reeds bestaande DJI forum. Nadat je bent ingelogd met je DJI-account kun je eenvoudig de communities bezoeken rondom de verschillende producten van DJI, zoals de verschillende Phantoms, de Inspire en de Osmo. Per categorie vind je subcategorieën zoals Discussion, Video&Photo en Meet up. Er is ook een integratie gemaakt met SkyPixel. De Nearby feature, die ervoor moet zorgen dat je gebruikers en events in je directe omgeving kunt vinden, lijkt in de iOS versie van de app echter nog niet te werken.

Helaas is het niet mogelijk om topics op land te filteren, en de voertaal is Engels. Daardoor is het maar de vraag of de app veel Nederlandse gebruikers zal aantrekken. Er zijn bovendien voldoende alternatieven om online met elkaar in contact te komen, bijvoorbeeld via Facebookgroepen zoals DJI Holland support and newsDrone Vliegmaatje Gezocht en Dronefotografie. Daarnaast zijn er al tal van onafhankelijke DJI forums, waaronder Phantompilots.com en Drone-forum.nl.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier