IncidentNieuws

Franse toerist gearresteerd na dronevlucht over Colosseum

Colloseum by drone

Een Franse toerist die gearresteerd werd nadat hij met zijn drone opnamen maakte van het Colosseum in Rome krijgt een boete die kan oplopen tot €113.000. Dat meldt de Britse krant Daily Mail.

De Fransman is zeker niet de enige die het idee had om het eeuwenoude amfitheater vanuit de lucht te filmen. Eind vorig jaar nog werden er twee Israëliërs opgepakt die ook met een drone bezig waren om opnamen te maken van het Colosseum. Kort daarop werd een Rotterdammer betrapt op het vliegen met een drone nabij de toeristische trekpleister. Volgens een vertegenwoordiger van de Italiaanse luchtvaartautoriteit Enac worden er steeds vaker toeristen gesignaleerd die met drones vliegen op plekken waar dat niet mag.

Nadat de Fransman zijn drone aan de grond had gezet werd deze meteen in beslag genomen. Ook hangt hem een bekeuring boven het hoofd voor het overtreden van de Italiaanse luchtvaartwet. In theorie kan die boete oplopen tot boven de 100.000 euro, alhoewel het niet erg waarschijnlijk is dat er zo’n hoog bedrag wordt geëist.

In veel landen is het verboden om met een drone boven stedelijk gebied te vliegen. Ook worden drones steeds vaker verboden op toeristische hotspots, in verband met de veiligheid van bezoekers en de vrees voor aanslagen.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier