BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Brits tv-programma zet drone in om ontoegankelijke locaties te filmen

De Britse tv-zender Channel 4 heeft een nieuw programma bedacht, waarbij een drone wordt ingezet om opnamen te maken van plekken die normaal gesproken verboden terrein zijn voor pottenkijkers. Het programma heet Hidden Britain by Drone en wordt gepresenteerd door Sir Tony Robinson.

In het programma worden uiteenlopende locaties aangedaan, waaronder de London Gateway, een gigantische containerterminal aan de Theems waar alleen robots aan het werk zijn. Ook de in staat van verval zijnde oorlogsbunker van Winston Churchill wordt vanuit de lucht gefilmd, evenals een voormalige opslag van nucleaire wapens. Later doet de drone gigantische tuinen aan van de superrijken. Er wordt zelfs onder de grond gevlogen, in tunnels van de Royal Mail die onder Londen zijn aangelegd.

Het programma is helaas niet in Nederland te bekijken, tenzij je Channel 4 in je zenderpakket hebt. Vooralsnog moeten we het doen met de trailer van het programma. Misschien is het een idee om een Nederlands equivalent te ontwikkelen, want ons land beschikt ook over diverse ontoegankelijke maar prachtige locaties, zoals filmmaker Ralph Denessen al enkele keren heeft bewezen met zijn dronevideo’s.

DroneLand ROC-light

3 Comments

    • Wiebe de Jager

Leave a Reply

Skytools
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.