Brits tv-programma zet drone in om ontoegankelijke locaties te filmen

De Britse tv-zender Channel 4 heeft een nieuw programma bedacht, waarbij een drone wordt ingezet om opnamen te maken van plekken die normaal gesproken verboden terrein zijn voor pottenkijkers. Het programma heet Hidden Britain by Drone en wordt gepresenteerd door Sir Tony Robinson.

In het programma worden uiteenlopende locaties aangedaan, waaronder de London Gateway, een gigantische containerterminal aan de Theems waar alleen robots aan het werk zijn. Ook de in staat van verval zijnde oorlogsbunker van Winston Churchill wordt vanuit de lucht gefilmd, evenals een voormalige opslag van nucleaire wapens. Later doet de drone gigantische tuinen aan van de superrijken. Er wordt zelfs onder de grond gevlogen, in tunnels van de Royal Mail die onder Londen zijn aangelegd.

Het programma is helaas niet in Nederland te bekijken, tenzij je Channel 4 in je zenderpakket hebt. Vooralsnog moeten we het doen met de trailer van het programma. Misschien is het een idee om een Nederlands equivalent te ontwikkelen, want ons land beschikt ook over diverse ontoegankelijke maar prachtige locaties, zoals filmmaker Ralph Denessen al enkele keren heeft bewezen met zijn dronevideo’s.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

3 gedachten over “Brits tv-programma zet drone in om ontoegankelijke locaties te filmen

 • 13 april 2016 om 17:11
  Permalink

  Leuk… Wij vliegen de 23e voor deze TV zender op 3 schitterende locaties in Nederland voor één van de andere programma’s 😉

  Beantwoorden
  • Avatar foto
   13 april 2016 om 17:13
   Permalink

   Welk programma bedoel je, Norbert? Ook een aflevering van deze Channel 4-serie?

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier