Drone filmt megagroot sneeuwportret van Yuri Gagarin

Tere ere van Cosmonautics Day, een Russische feestdag waarop herdacht wordt dat het land op 12 april 1961 voor het eerst een bemande ruimtevlucht uitvoerde, werd in de provincie Ryazan een gigantisch sneeuwportret van Yuri Gagarin gemaakt.  Gagarin cirkelde als eerste mens in een baan om de aarde, in de Vostok 1-capsule.

Het portret werd op een bevroren meer gemaakt door twee ruimtevaartliefhebbers, Alexei Busarov en Oleg Butsky. Het ijzige eerbetoon werd vervolgens vanuit de lucht vastgelegd door een drone van de Russische zender RT.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier