DJI komt met update om livestreamen via Facebook mogelijk te maken

Facebook-ceo Mark Zuckerberg presenteert livestreaming vanuit een DJI drone. Foto: DJI
Facebook-ceo Mark Zuckerberg presenteert livestreaming vanuit een DJI drone. Foto: DJI

Binnenkort wordt het mogelijk om met je DJI drone video-opnamen live te delen via het streaming videoplatform Facebook Live. De feature is niet alleen interessant voor hobbyvliegers die aan vrienden willen laten zien wat ze op dat moment aan het filmen zijn, maar wellicht ook voor journalisten, die dan live vanuit de lucht verslag kunnen doen van events.

Het feit dat livestreamen van video vanuit een drone mogelijk wordt is te danken aan de nieuwe Live API van Facebook, die derden in staat stelt om nieuwe toepassingen te ontwikkelen voor het streamingplatform van Facebook. Volgens Facebook neemt de rol van video op social media alleen maar toe: het bedrijf verwacht zelfs dat in 2020 70% van al het internetverkeer uit videocontent zal bestaan.

Live streamen was al mogelijk
Het live doorgeven van videobeelden vanuit een DJI drone was al mogelijk sinds de Phantom 3. Die kon via YouTube ook al realtime video uitzenden. Maar de sociale component van YouTube is veel minder sterk ontwikkeld dan die van Facebook, waar inmiddels miljarden mensen wereldwijd een account hebben.

Mogelijk is het live kunnen doorgeven van videobeelden interessant voor journalisten. Die zouden dan bij een calamiteit of demonstratie direct vanuit de lucht beelden kunnen doorgeven aan kijkers. Het gebruik van drones door journalisten is in Nederland echter nog altijd min of meer onmogelijk, door de strenge regels voor professionals. Mogelijk komt daar met de minidrone-regeling verandering in.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier