BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Drones testen in de provincie Utrecht: haalbaar of niet?

Twee provinciale statenleden van CDA en VVD vinden dat er in Utrecht een testlocatie moet komen voor drones. Er zou bijvoorbeeld geëxperimenteerd moeten worden met de AED drone die eind 2014 door de TU Delft werd gepresenteerd. Drones kunnen levens redden en daarom zou er volop werk gemaakt moeten worden van soepeler regelgeving.

Maar hoe realistisch is het om ook boven bebouwd gebied, zoals de statenleden willen, te vliegen met een drone? En wie gaat daar eigenlijk over? Wiebe de Jager praat er in de studio over met presentatoren Eva Brouwer en Riks Ozinga van RTV Utrecht. Ook Ernst Thijsen van dronefabrikant Height Tech komt aan het woord, in een item voorafgaand aan het gesprek.

DroneLand ROC-light

4 Comments

    • Wiebe de Jager

Leave a Reply

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.