AchtergrondPro

Drones testen in de provincie Utrecht: haalbaar of niet?

Twee provinciale statenleden van CDA en VVD vinden dat er in Utrecht een testlocatie moet komen voor drones. Er zou bijvoorbeeld geëxperimenteerd moeten worden met de AED drone die eind 2014 door de TU Delft werd gepresenteerd. Drones kunnen levens redden en daarom zou er volop werk gemaakt moeten worden van soepeler regelgeving.

Maar hoe realistisch is het om ook boven bebouwd gebied, zoals de statenleden willen, te vliegen met een drone? En wie gaat daar eigenlijk over? Wiebe de Jager praat er in de studio over met presentatoren Eva Brouwer en Riks Ozinga van RTV Utrecht. Ook Ernst Thijsen van dronefabrikant Height Tech komt aan het woord, in een item voorafgaand aan het gesprek.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

4 gedachten over “Drones testen in de provincie Utrecht: haalbaar of niet?

 • Vanaf 3 minuut 20 geef je aan dat we onderscheid moeten maken tussen hobbyisten en professionals . Daar zet je de hobbyist wederom toch wel weer op een vaker voorkomende manier weg. Ik weet wel dat dat voorkom (het gegevenvoorbeeld) Maar wel jammer.

  Beantwoorden
  • Avatar foto Wiebe de Jager

   Ja, toen ik het item zat terug te kijken bedacht ik me dat ik niet alle hobbyisten over één kam had moeten scheren (wat ik normaal gesproken ook niet doe). Het kwam er uit voordat ik er erg in had.

   Beantwoorden
 • Het is ook lastig met dit soort zaken en interviews. Er spelen een hoop zaken, belangen en bedoelingen. Dank je wel voor je reactie. Dat geeft iig aan dat het niet je bedoeling was. Immers er zijn heel veel hobbyisten die echt hun verantwoordelijkheid altijd en overal nemen. Dank je wel.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier