Parrot voegt intelligent flight modes toe aan Bebop drone

Parrot-Bebop-2

Goed nieuws voor eigenaren van een Bebop drone (zowel het eerste model als versie 2): middels een update van de Freeflight 3 app heeft Parrot diverse intelligent flight modes toegevoegd, waaronder Point of Interest en Progressive Course.

Om gebruik te maken van de nieuwe functies moet zowel de app als de firmware van de drone even bijgewerkt worden naar de laatste versie. Daarna kun je net zoals bij toestellen van de concurrentie de drone om objecten laten cirkelen terwijl de camera op het middelpunt blijft gericht (POI).

Daarnaast is er een nieuwe sportieve vliegmodus toegevoegd, Banked Turn Mode. In deze stand zal de drone stijlere bochten maken. Daardoor kun je wat sportiever vliegen en video’s met een wat dynamischer karakter maken. De optie is eenvoudig tijdens het vliegen via de app te activeren.

Een derde verbetering is de introductie van een beveiligde wifi-verbinding tussen app en toestel. Voorheen werd er gebruik gemaakt van een open verbinding, waardoor het gevaar bestond dat iemand anders de controle over het toestel kon overnemen. Nu is de datalink beveiligd met WPA2.

Tot slot is ook de Flight Plan feature geupdate. Deze biedt nu de functie Progressive Course. Daarbij wordt de oriëntatie van de drone geleidelijk veranderd tussen twee waypoints. Houd er wel rekening mee dat Flight Plan standaard geen onderdeel uitmaakt van de app, deze feature moet je aanschaffen via een in app purchase.

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fotografeer Nederland vanuit de lucht en maak kans op een DJI Mini 3 Pro!

Wil jij kans maken op een DJI Mini 3 Pro inclusief DJI RC? Doe dan mee aan de fotowedstrijd MijnBesteDroneShot.

Stuur vóór 9 september tot 3 dronefoto's van Nederland in. De jury verkiest 2 winnende foto's: één voor de categorie tot 16 jaar en één voor de categorie 16 jaar of ouder. Beide winnaars ontvangen een drone!