BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Nieuwe dronewetgeving voor België gepubliceerd

Drone-wetgeving-Belgie

Vandaag is in België de nieuwe wet- en regelgeving aangekondigd die het hobbymatig en professioneel gebruik van drones moet reguleren. Recreatief gebruik is praktisch niet toegestaan: men mag met een toestel dat maximaal 1 kg weegt slechts tot 10 meter hoogte vliegen en er is toestemming van de grondeigenaar nodig.

Wie hoger wil vliegen dan 10 meter of gebruik wil maken van een zwaarder toestel dient een theorieopleiding te volgen en praktijkexamen af te leggen. Verder dienen professionele drone-operators net als in Nederland te beschikken over een operations manual en moeten de drones worden ingeschreven in het luchtvaartregister. Daarvoor is per toestel een toestelkeuring vereist.

Alhoewel het Koninklijk Besluit vandaag is gepubliceerd, zal de nieuwe wet- en regelgeving pas over 10 dagen officieel van kracht zijn.

DroneLand ROC-light

4 Comments

Leave a Reply

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.