Nieuws

Australisch postbedrijf start experimenten met drone delivery

Op een dag moeten ook in Down Under drones de postbode gaan vervangen. Australia Post start daarom een reeks experimenten met pakketbezorgende drones. Aanvankelijk gaat het om een serie proefbezorgingen in een afgesloten gebied, daarna wil het postbedrijf ook testen gaan uitvoeren in rurale gebieden.

Volgens een vertegenwoordiger van Australia Post is het nog lang niet zover dat pakketbezorgers overbodig worden. “Dit gaat niet over kostenbesparingen. Want goedkoper is het niet. Maar we willen wel voorbereid zijn op de toekomst, en inspelen op innovaties die de wereld van morgen vormgeven.”

Veiligheid voorop
Tijdens de eerste reeks experimenten staat veiligheid voorop. De drones zijn daarom uitgerust met parachutesystemen, waarschuwingslichten en sirenes. Ook is er voorzien in een live videofeed zodat een operator mee kan kijken en op afstand kan zien of de gewenste landingsplek vrij is van obstakels en mensen.

Als de testen succesvol verlopen, wordt het experiment eind dit jaar uitgebreid met echte bestellingen. Een vijftigtal huishoudens zal twee keer per week door de drone bezocht worden.

Ondertussen staat Australia Post in nauw contact met de Australische luchtvaartautoriteit CASA. Net als in Nederland is het ook in Australië nog niet toegestaan om boven bebouwd gebied te vliegen. Later dit jaar gaat de luchtvaartautoriteit de regels nog eens onder de loep nemen.

https://www.youtube.com/watch?v=PD7VJRSF_Ns

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier