Achtergrond

Terugkijken: VPRO Tegenlicht – Invasie van de drones

De opmars van drones lijkt niet te stuiten. Van populair cadeau onder de kerstboom tot pakketbezorgende drone van Amazon, van mooie tool voor het maken van luchtvideo’s tot potentieel terroristisch wapen: drones zijn overal, en door de dalende prijzen komen drones in handen van steeds meer mensen.

Maar hoe wenselijk is deze ontwikkeling eigenlijk? Hoe verandert deze technologische innovatie onze relatie tot elkaar en de wereld om ons heen? In VPRO Tegenlicht – Invasie van de drones gaan wetenschappers en technologen met elkaar in debat over de vraag hoe het verder moet met de drone. Aan bod komt onder andere het racen met drones, de Drones for Good Award in Dubai, de opmars van drones in natuurgebieden en een robotvogel die vogels moet verjagen bij vliegvelden.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier