BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Britse overheid gaat regels voor drones aanscherpen na incident Heathrow

Mensen die met een drone vliegen zouden verplicht geregistreerd moeten worden, en er moet meer werk gemaakt worden van geofencing, stellen Britse piloten en politici naar aanleiding van de vermeende botsing tussen een drone en een vliegtuig bij Heathrow. De regering geeft aan te werken aan nieuwe regels, meldt The Guardian.

Het Britse ministerie voor transport is van plan om een publieke consultatie houden, om later dit jaar met een strategie met betrekking tot de integratie van drones in het luchtverkeer te komen. Maar volgens de Labourpartij duurt het allemaal veel te lang voordat er maatregelen worden genomen die het gebruik van drones aan banden moeten leggen. “Het incident van gisteren komt niet echt als een verrassing. We roepen al maanden dat de overheid actie moet ondernemen”, stelt Richard Burden.

Ook de Britse pilotenvereniging Balpa pleit voor een register van dronegebruikers, naar het model van de verplichte droneregistratie zoals die in de V.S. is ingevoerd. Ook zou Balpa graag zien dat er meer werk wordt gemaakt van voorlichting aan amateur dronepiloten. Verder zou er onderzoek gedaan moeten worden naar de gevolgen van een drone die in een vliegtuigmotor verdwijnt.

Onderzoek gestart
Het incident bij Heathrow wordt inmiddels onderzocht door de dienst die luchtvaartongevallen onderzoekt. Volgens de piloot van een Airbus A320 raakte hij tijdens de landing een drone. Het vliegtuig raakte echter niet beschadigd en kon veilig aan de grond worden gezet. De vermeende botsing volgt op tientallen meldingen in de afgelopen maanden van drones nabij vliegvelden.

One Response

Leave a Reply

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.