ProProductnieuws

DJI lanceert krachtige nieuwe drone voor filmmakers

Momenteel vindt in Las Vegas de jaarlijkse bijeenkomst van de National Association of Broadcasters plaats, een plek waar film- en televisiemakers zich kunnen vergapen aan de nieuwste ontwikkelingen in hun vakgebied. Eén zo’n nieuwe ontwikkeling is de nieuwe Matrice 600 van DJI, een krachtige hexacopter die speciaal ontwikkeld is voor professionele filmmakers.

LightBridge 2 en nieuwe flight controller
De M600 is in staat om ruim 6,5 kilo aan payload (camera+gimbal) gedurende 15 minuten de lucht in te brengen. Dankzij de nieuwe LightBridge 2 videoverbinding kan de regisseur ondertussen in 1080p bij 60 fps meekijken met de camera. Het bereik van de verbinding bedraagt maximaal 5 kilometer.

De M600 is voorzien van 3 IMUs, 3 GPS units en een nieuwe A3 flight controller, voor een centimeternauwkeurige positiebepaling. Daardoor kunnen ingeprogrammeerde shots zeer precies herhaald worden. DJI denkt dat het systeem hierdoor ook interessant is voor het uitvoeren van industriële inspecties. Desgewenst kan de M600 ook voorzien worden van Guidance, het obstakeldetectiesysteem dat DJI al eerder met de M100 introduceerde.

Het systeem wordt aangedreven door 6 kleine LiPo accu’s, die met één druk op de knop gelijktijdig ingeschakeld kunnen worden. Mocht 1 van de accu’s om wat voor reden dan ook uitvallen tijdens een vlucht, dan kan het systeem toch nog gecontroleerd naar beneden komen.

Universele gimbal
Samen met de M600 introduceert DJI ook een universele gimbal voor professionele camera’s, de Ronin-MX. Deze is onder andere geschikt voor camera’s van Black Magic, Canon, Panasonic, RED, Sony en Nikon. De gimbal is verder in staat om 360 graden te draaien, net zoals die van de Inspire 1.

Desgewenst kan de M600 ook voorzien worden van het lichtere Zenmuse-systeem dat we al kennen van de Inspire 1. Daardoor gaat de vliegtijd aanmerkelijk omhoog, tot wel 35 minuten. Daarmee is de M600 ook interessant voor mensen die voldoende hebben aan de prestaties van bijvoorbeeld de Zenmuse X5, maar wel langer in de lucht willen kunnen blijven.

De basisuitvoering van de M600 kost €5.299,-. Dat is inclusief LightBridge 2 en één setje accu’s. De versie inclusief Ronin-MX kost €6.799,-.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier