Productnieuws

Deze bolvormige drone kan volkomen veilig boven mensen vliegen

Eén van de eerste regels waar je mee te maken krijgt als je hobbymatig of professioneel met een drone wilt gaan vliegen is het verbod op het vliegen boven mensenmenigten. Dat is eigenlijk best jammer, want je kunt vanuit de lucht vaak unieke foto’s maken van groepen mensen. De met helium gevulde Skye drone biedt uitkomst.

Op afstand bestuurbare ballon
De Skye werd ontwikkeld door het Zwitserse bedrijf Aerotain, in samenwerking met Disney Research. Feitelijk is de Skye een ballon die haar stijgvermogen ontleent aan het inerte gas helium, dat een lager soortelijk gewicht heeft dan lucht en daardoor zowel partyballonnen als grote luchtschepen in staat stelt om zonder verdere energietoevoer op te stijgen.

Maar net als een gewone drone kan de Skye ook op afstand bestuurd worden. Daartoe is de ballon voorzien van kleine ventilatortjes, die alle kanten op kunnen zwenken. Door het geringe gewicht, het zachte contactoppervlak en de grote omvang is de Skye volledig mensvriendelijk en kan deze zonder meer gebruikt worden om boven mensenmenigten te vliegen, zowel indoor als outdoor. De bolvormige drone kan zelfs op een leuke manier interacties aangaan met een publiek.

Promotiemiddel
Naast het maken van foto’s of video-opnamen vanuit de lucht kan de Skye ook ingezet worden als promotiemiddel. De drone is mede door zijn flinke omvang een echte eyecatcher en kan voorzien worden van allerlei prints of promotieteksten. Aerotain mikt in eerste instantie dan ook op organisators van grote sport- en muziekevenementen als doelgroep.

De Skeye droneballon heeft natuurlijk wel een belangrijk nadeel: als het te hard waait kun je er niet mee vliegen. Ook zal het lastig zijn om de ballon teveel stijgvermogen te geven, want dan kunnen de kleine propellers het toestel niet meer naar de grond dirigeren. De Skye lijkt dus met name voor mooi weer-evenementen en indoor toepassingen geschikt te zijn.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier