Canadees inspectiebedrijf krijgt toestemming om ’s nachts te vliegen met een drone

Nachtvluchten-met-drone

Het in Toronto gevestigde inspectiebedrijf Industrial Skyworks heeft als eerste commerciële drone-operator toestemming gekregen van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA om in de VS ’s nachts vluchten met een drone uit te voeren. Aan het nachtvliegen zijn wel strenge voorwaarden verbonden.

Skyworks wil de drone – een Aeryon SkyRanger – ’s nachts inzetten om te kunnen zien waar gebouwen of installaties warmte weglekken. Daarvoor wordt een toestel met een infraroodcamera ingezet. Dergelijke camera’s geven ’s nachts de beste resultaten, omdat de zon dan geen invloed heeft op de temperatuur van (delen van) een gebouw.

Thermische dakinspectie met infraroodcamera

Voorwaarden
In overleg met de Amerikaanse luchtvaartautoriteit mag het bedrijf nu afwijken van de regel dat er met een drone niet na zonsondergang gevlogen mag worden. Aan het uitvoeren van nachtvluchten zijn wel een aantal voorwaarden verbonden, zoals een speciale training voor de piloten, een drone die is uitgerust met een positielicht dat tot op 5 kilometer zichtbaar is, en een meldingsplicht voor iedere vlucht.

Dave Kroetsch van Aeryon Labs is blij met het nieuws. “We zijn enthousiast over het feit dat Industrial Skyworks als eerste commerciële bedrijf ‘nachts vluchten mag uitvoeren met een drone. Zowel de markt als de FAA laten zien dat de technologie steeds breder ingezet kan worden.”

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier