Productnieuws

Hover Camera is een lichtgewicht 4K drone die zelf de beste shots maakt

Hover drone

Eén van onze voorspellingen voor 2016 was dat er nieuwe spelers zouden toetreden tot de dronemarkt, een andere voorspelling was dat er lichtere en goedkopere drones geïntroduceerd zouden worden. Beide voorspellingen komen uit met de introductie van de Hover Camera, een lichtgewicht drone die automatisch mensen kan volgen en beschikt over een 4K camera.

Opvouwbaar en veilig
Het toestel is de afgelopen twee jaar in het diepste geheim ontwikkeld. Bijzonder is dat de drone is voorzien van een koolstoffiber frame die de propellers afschermt, zodat de drone geen gevaar oplevert voor omstanders. Ook is de drone opvouwbaar, zodat deze makkelijk meegenomen kan worden. Het gewicht is nog geen 250 gram. Ondanks het lage gewicht is het toestel voorzien van geavanceerde computer vision, waardoor het toestel personen kan herkennen en obstakels kan ontwijken. De aansturing wordt verzorgd door een Qualcomm Snapdragon 801 quadcore processor.

Hover Camera frame

In tegenstelling tot de meeste reguliere drones wordt de Hover bestuurd door middel van een smartphone app. Dankzij ingebouwde AI kan de drone automatisch op het juiste moment foto’s maken. Opstijgen doe je door de drone in de lucht te werpen (toss to launch). Fotograferen doet de Hover Camera in een resolutie van 13 megapixels, filmen kan in 4K. Het toestel kan ook automatisch 360 graden foto’s maken. De ingebouwde accu is goed voor zo’n 7 minuten vliegtijd.

$25M voor Zero Zero
De Hover Camera is ontwikkeld door het Chinese bedrijf Zero Zero Robotics (niet te verwarren met Zerotech, het bedrijf achter de Xiro drones). Het bedrijf werd opgericht in 2014 en telt inmiddels 80 medewerkers. Onlangs ontving het bedrijf, dat wordt aangestuurd door een voormalig software engineer van Twitter, een investering van 25 miljoen dollar.

Het is de bedoeling dat de Hover Camera later dit jaar op de markt komt, voor een verkoopprijs die onder de 600 dollar komt te liggen. De Hover Camera zal het op het moment van verschijnen onder andere op moeten gaan nemen tegen de Xiro Xplorer Mini, die eind mei in de winkels zou moeten liggen. Ook die drone zal bestuurd worden middels een smartphone app.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier