Romeins aquaduct op Lesbos gefilmd met een drone

Vlakbij het plaatsje Mória op het Griekse eiland Lesbos vind je de overblijfselen van een gigantisch aquaduct uit de Romeinse tijd. Het aquaduct werd naar schatting aan het einde van de tweede of aan het begin van de derde eeuw na Christus neergezet. Het bouwwerk werd vanuit de lucht vastgelegd met een DJI Phantom 3 Professional.

De boogmuur is 170 meter lang, 26 meter hoog en heeft maar liefst 17 bogen. Het aquaduct is een onderdeel van een 27 kilometer lang watertransport en zorgde er destijds voor dat meer dan 127.000 kubieke meter water per dag, afkomstig van Agiasos op de berg Olympus op Lesbos, naar de burcht in de stad Mytilíni vervoerd werd.

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is gecertificeerd (RPA-L) dronepiloot en beschikt over het ROC-light. Vanaf 30 augustus 2018 is Wiebe te zien als coach&jurylid in het tv-programma 'Drone Masters'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Skytools drone command vehicle
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.