ProProductnieuws

Interessante uitbreidingen aangekondigd voor Solo drone

Precies een jaar geleden werd de Solo van 3D Robotics aangekondigd. Maar ondanks het predikaat ‘Smart Drone‘ sloeg het toestel niet echt goed aan, mede als gevolg van prijsverlagingen van concurrerende drones. 3D Robotics heeft daarom onlangs een koerswijziging doorgevoerd en richt zich nu meer op professionele gebruikers. Tijdens een jaarlijks congres van de National Association of Broadcasters heeft het bedrijf voor die doelgroep een aantal interessante nieuwe uitbreidingen aangekondigd.

20 megapixel APS-C camera
Ten eerste kan de Solo drone binnenkort voorzien worden van de Sony UMC-R10C camera, die voorzien is van een APS-C formaat sensor. Daarmee kan het toestel 20 megapixel foto’s maken in een hoge kwaliteit, ideaal voor het uitvoeren van inspecties of het vergaren van bronmateriaal voor 2D kaarten of 3D modellen.

Sony UMC-R10C
Sony UMC-R10C

360 graden camera
Daarnaast komt de nieuwe Kodak PixPro SP360 4K 360 camera beschikbaar voor de Solo drone. Daarmee wordt het mogelijk om 360 graden luchtvideo’s in een resolutie van 4K te maken. Speciaal voor de Solo is er een vibratiedempende ophanging ontwikkeld, en komt er stitching software beschikbaar die afgestemd is op de Solo.

Solo-drone-met-Kodak-SP360

LED-schijnwerper
Voor reddingswerkers en filmcrews komt er een uitbreiding in de vorm van een Fiilex AL250 LED-schijnwerper beschikbaar. Deze heeft een lichtproductie van maar liefst 2000 Lumen. Ideaal om ’s nachts snel een lastig te bereiken locatie bij te lichten. De lamp kan in combinatie met een camera worden gebruikt.

Solo-drone-met-Fiilex-AL250

Verlengsnoer
Om de Solo langdurig te kunnen laten vliegen brengt Hoverfly een 50 meter lange tether uit voor de Solo. Hierdoor kan het toestel vanaf de grond worden voorzien van stroom. Samen met de Fiilex lampmodule kan de Solo zodoende worden ingezet als tijdelijke lichtmast. En via de HDMI aansluiting van de controller kunnen er desgewenst ook live beelden worden gestreamd.

Solo-drone-met-Hoverfly-Tether

Infraroodcamera
Tot slot komt er ook een Solo gimbal beschikbaar voor de Flir Vue en de Flir Vue Pro infraroodcamera’s. Met deze camera’s kunnen onder meer zonnepannelen worden geïnspecteerd, de groei van gewassen gevolgd worden of gebouwen worden gecheckt op warmtelekkages.

Solo-drone-met-Flir-Vue

Met de reeks uitbreidingen laat 3D Robotics zien dat het bedrijf voor professionele gebruikers inderdaad een interessant aanbod in huis heeft. De Solo drone was vanaf het begin af aan bedoeld als modulair platform, dat eenvoudig uitgebreid kon worden met uiteenlopende accessoires. Na een wat langzame start kun je concluderen dat die belofte waargemaakt wordt.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier