Eurotunnel gaat terminal bij Calais bewaken met drones

Eurotunnel-migranten-Calais

De organisatie die de Kanaaltunnel beheert gaat drones inzetten in de strijd tegen illegale migranten die de oversteek naar Engeland willen maken. Een nog onbekend aantal toestellen gaat surveilleren boven de terminal bij Calais.

De drones moeten ervoor zorgen dat de ingang van de tunnel nog beter bewaakt kan worden, als aanvulling op de 500 camera’s die er inmiddels al hangen. Eurotunnel wil niet zeggen hoeveel drones er precies ingezet gaan worden. Volgens een woordvoerder ligt het voor de hand dat de organisatie omwille van de veiligheid niet teveel details kwijt wil over de inzet van drones.

Britse en Franse politici ruziën al maanden over de vraag wie er verantwoordelijk is voor het probleem van migranten die via de tunnel Engeland willen bereiken. De terminal bij Calais is inmiddels wel voorzien van talloze schijnwerpers en hekwerken, gefinancierd met Brits geld. Daar komen nu dus de bewakingsdrones bij.

Surveillance-drone

Surveillance drones
Het gebruik van drones voor surveillance doeleinden is niet onomstreden. In tegenstelling tot gewone beveiligingscamera’s is het voor mensen op de grond lang niet altijd zichtbaar dat er mogelijk drones in de lucht hangen die opnamen maken. Ook is de vraag hoe de veiligheid gegarandeerd kan worden.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier