Japanse firma laat drones oogstrelend ballet uitvoeren

Mocht je ooit eens iemand spreken die kritisch is over drones, laat hem of haar dan deze video zien van een Japanse balletvoorstelling, uitgevoerd door drones. Uitgerust met meer dan 16.500 leds voeren de drones een prachtig ballet uit, met de vulkaan Fuji als decor op de achtergrond.

De voorstelling werd ontwikkeld door het Japanse online advertentiebedrijf MicroAd. De choreografie is gebaseerd op traditionele shamisen muziek. De voorstelling heet Sky Magic, een verwijzing naar de bekende uitspraak van science fiction-schrijver Arthur C. Clarke: “Elke voldoende vergevorderde technologie is niet te onderscheiden van magie.”

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fotografeer Nederland vanuit de lucht en maak kans op een DJI Mini 3 Pro!

Wil jij kans maken op een DJI Mini 3 Pro inclusief DJI RC? Doe dan mee aan de fotowedstrijd MijnBesteDroneShot.

Stuur vóór 9 september tot 3 dronefoto's van Nederland in. De jury verkiest 2 winnende foto's: één voor de categorie tot 16 jaar en één voor de categorie 16 jaar of ouder. Beide winnaars ontvangen een drone!