BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Nederlandse dokter zet drone in om abortuspillen te bezorgen

Abortusdrone

In sommige Europese landen zoals Polen is het voor vrouwen nog altijd verboden om een einde te maken aan een ongewenste zwangerschap. Dat is een doorn in het oog van de Nederlandse arts Rebecca Gompert. Ze zet daarom een drone in om abortuspillen af te leveren bij vrouwen die daarom vragen.

Gompert stond eerder aan de wieg van Woman on Waves, de bekende ‘abortusboot’ die buiten de jurisdictie van landen met strenge abortuswetten op internationale wateren rondvoer. Maar volgens Gompert zijn er inmiddels zoveel aanvragen van vrouwen uit verschillende landen over de hele wereld dat ze met iets nieuws moest komen.

Haar uitvinding bestaat uit een drone, die voorzien van medicijnen bijvoorbeeld over de Duits-Poolse grens vliegt. Dat gaat niet altijd goed, want de drone is al een paar keer in beslag genomen door de Duitse autoriteiten. Toch blijft Gompert de drone gebruiken om abortuspillen af te leveren bij vrouwen die daartoe via de website Women on the Web een verzoek indienen.

DroneLand ROC-light

Leave a Reply

Beleef de PowerEgg op Bright Day
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.