Sea Sheperd verjaagt illegale vissers tegenwoordig met drone

Natuurbeschermingsorganisatie Sea Sheperd heeft sinds kort toestemming gekregen van de Mexicaanse overheid om illegale visvangst in de Golf van Californië tegen te gaan. Daarbij worden moderne middelen niet geschuwd: de organisatie zet onder andere een drone met infraroodcamera in. En met succes, zoals in onderstaande video te zien is.

Lokale stropers hebben het volgens Sea Sheperd vooral gemunt op de totoaba, een vis waar veel vraag naar is in China, die soep en medicijnen maken van de blaas van het dier. Maar de netten die de stropers gebruiken zorgen voor veel bijvangst, waaronder haaien, walvissen en de bedreigde bruinvissoort vaquita marina porpoise.

Vissers op de vlucht
Om de stropers, die vooral ’s nachts actief zijn, op te sporen maakt Sea Sheperd nu gebruik van een quadcopter die voorzien is van een Flir Vue-camera. Deze maakt beelden in het infraroodspectrum, zodat de illegale vissers ook in het donker opgespoord kunnen worden. In onderstaande video is te zien hoe de vissers gealarmeerd worden door het geluid van de drone en er snel vandoor gaan.

Niet alleen kon Sea Sheperd de Mexicaanse kustwacht inseinen met de coordinaten van de stropers, ook konden er nog enkele vissen worden bevrijd. Helaas was het bij deze actie voor een paar jonge hamerhaaien te laat.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier